|Wat moet je regelen bij een verhuizing?

Wat moet je regelen bij een verhuizing?

Verhuizen is leuk en wordt alleen maar leuker wanneer je alles goed hebt geregeld van te voor. Verhuizen veroorzaakt bij veel mensen een hoop stress, echter kun je deze stress met een goede voorbereiding wegnemen. Ook verloopt de verhuisdag een stuk soepeler wanneer alles goed geregeld is. Daarom lees je in dit artikel welke dingen je echt niet kunt missen bij het verhuizen.

Verhuizen begint bij de voorbereiding

Wie wilt verhuizen moet een hoop dingen regelen. Het begint bij het kopen/huren van een nieuw huis. Het is wel erg belangrijk dat het oude huis verkocht is, of de huur van het oude huis is opgezegd. Hiermee voorkom je dat je later met dubbele kosten komt te zitten omdat het oude huis bijvoorbeeld nog niet verkocht is.

Ook zijn er een aantal instanties die op de hoogte gebracht dienen te worden van de verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan de gemeente. Wanneer de gemeente te laat op de hoogte wordt gebracht van de verhuizing riskeer je een boete. De gemeente kan tot 5 dagen na de verhuizing op de hoogte.

Tevens is verhuizen het perfecte moment om over te stappen van verzekering, energiecontract en televisie aanbieder. Door te vergelijken kun je de goedkoopste aanbieder vinden.

De verhuisdag zelf

Voor de verhuizing zelf heb je 3 dingen nodig, namelijk:

  • Een verhuisbedrijf, of vrienden en familie. Verhuizing kun je niet in je eentje. Meubels zoals banken, tafels en stoelen kun je vaak niet alleen tillen, regel daarom mensen die jou kunnen helpen bij de verhuizing.
  • Vervoer om mee te verhuizen. Meubels moeten vervoerd worden en hiervoor is het handig om een grote bus of vrachtwagen te regelen.
  • Sommige woningen vereisen een verhuislift. Wanneer je gaat verhuizen naar een woning waar het verhuizen niet zo praktisch gaat dan kun je ervoor kiezen om een verhuislift te huren. Hierdoor kunnen meubels gemakkelijk meeverhuisd worden.
2018-05-24T18:46:00+00:00 24 mei 2018|Geen categorie|

Leave A Comment