|Waarom het verstandig is om je inboedel te verzekeren

Waarom het verstandig is om je inboedel te verzekeren

Er is niks vervelender dan te moeten meemaken dat de hele inboedel op een of andere manier wordt verwoest of verdwijnt. Denk aan verwoesting of verdwijning door brand, vandalisme, inbraak of waterschade. Nederland is het best verzekerde land ter wereld en daarom hebben veel mensen hier ook een inboedelverzekering. Maar is een inboedelverzekering wel zo noodzakelijk?

Wat is een inboedelverzekering precies?

Met de term inboedel bedoelen verzekeraars alles wat zich in het huis bevind en niet aan het huis vast zit. Bijvoorbeeld de televisie, tafels, stoelen en de wasmachine. Het toilet hoort dan bijvoorbeeld weer niet tot de inboedel, omdat dit vast zit aan het huis.

Deze inboedel kun je verzekeren, dit heet een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt voornamelijk de kosten van gestolen of verwoeste apparatuur. Lees van te voor goed de voorwaarde, op deze manier weet je goed wat wel en wat niet verzekerd is.

Waarom is een inboedelverzekering belangrijk?

De inboedel van een huis is vaak veel geld waard. Denk aan een schilderij van Piet Mondriaan of bijvoorbeeld Terzani verlichting, het is dan ook zonde om dit kwijt te raken. Een inboedelverzekering biedt dekking tot een bepaald bedrag, de verzekerde som. Het fijne van deze verzekering is dat de premie van de verzekering zich aanpast aan de waarde van jouw inboedel. Zorg er dus voor dat je de waarde van jouw inboedel berekend hebt.

Voorwaarde van de verzekering en premie

Alle informatie over de inboedelverzekering is te vinden in de polisvoorwaarden. Hierin wordt beschreven wat de inboedelverzekering precies dekt. Ook is hier een handleiding te vinden over wat er gedaan dient te worden in geval van schade.

De premie van de verzekering dient maandelijks betaald te worden. Ook is de hoogte van de premie voor iedereen anders omdat het eigen risico bij iedere verzekeraar ander is.

2018-05-24T18:57:54+00:00 24 mei 2018|Geen categorie|

Leave A Comment