|Verzeker alle spullen waar je waarde aan hecht

Verzeker alle spullen waar je waarde aan hecht

Voor veel woningbezitters is een inbraak in huis een van de grootste nachtmerries. Niet alleen vanwege de waardevolle spullen die hierbij onteigend kunnen worden, ook vanwege de gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan. Inbrekers gebruiken steeds meer geweld om je woning binnen te dringen en om je ervan te weerhouden de hulp van buitenstaanders in te schakelen. Er zijn gelukkig verschillende manieren om inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur te houden. Mochten de inbrekers toch binnen weten te komen, dan wil je goed verzekerd zijn om de ontstane schade vergoed te krijgen. In dit artikel vertellen we je meer over verzekeringen tegen diefstal.

Spullen in huis verzekeren tegen diefstal

Om verzekerd te zijn van een vergoeding bij de diefstal van voorwerpen in huis, kun je een inboedelverzekering afsluiten. Met een inboedelverzekering wordt de schade vergoed voor alle gestolen voorwerpen die je bij een verhuizing mee zou nemen. Dit betekent dat schade die bijvoorbeeld aan een kozijn of muur ontstaan is, niet vergoed wordt vanuit je inboedelverzekering. Om ook deze schade vergoed te krijgen, dien je een woonverzekering af te sluiten. Een woonverzekering dekt je bijvoorbeeld ook voor de hoge kosten bij schade als gevolg van brand, storm of lekkages. In de polisvoorwaarden van je verzekering vind je precies tegen welke schade je verzekerd bent en voor welk bedrag er aan vergoedingen wordt uitgekeerd.

Ook tuinspullen verzekeren

Naast de spullen die uit je woning gestolen kunnen worden, heb je wellicht ook een dure tuinset of een bubbelbad (opblaasbaar) op je terras staan. Om ook tegen de diefstal van deze meubelstukken verzekerd te zijn, kan het soms noodzakelijk zijn om een tuinverzekering af te sluiten. Een tuinverzekering wordt vrijwel alleen door de absolute prijsvechters aangeboden. Door een aanvullende tuinverzekering aan te bieden, kunnen zij de premie voor hun inboedelverzekering verlagen. Dit is interessant voor mensen die geen tuin hebben.

2018-02-05T10:22:46+00:00 5 februari 2018|Geen categorie|

Leave A Comment