|Tips waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf

Tips waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf

Het is niet gemakkelijk om een verhuisbedrijf te kiezen. De verhuisperiode is namelijk zelf al erg hectisch, hierdoor kan het zijn dat je niet meer goed weet waar je op moet letten. Wij geven je handige tips waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf.

 • Wat wil ik verhuizen?
  Voordat je een verhuisbedrijf kiest, is het aan te raden om in beeld te brengen wat je allemaal moet verhuizen. Bekijk of er bijzondere grotere zaken zijn die tijdens de verhuizing extra aandacht nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hele grote piano of bepaalde grote apparatuur.
 • Kun je een vrijblijvende aanvraag doen?
  Het is erg prettig als je bij een verhuisbedrijf alvast een vrijblijvende aanvraag kunt doen. Bij diverse verhuisbedrijven kun je een verhuisformulier invullen zodat je het verhuisbedrijf kunt laten zien hoe de verhuizing er uit moet komen te zien. Hier creëer je veel duidelijkheid mee.
 • Offerte opvragen zonder verplichtingen
  Voordat je een verhuisbedrijf kiest, heb je de mogelijkheid bij de meeste bedrijven om een offerte op te vragen. Let erop dat dit kosteloos is en zonder enige verplichtingen. Hierdoor heb je eventueel de vrijheid om nog even verder te kijken als je niet tevreden bent.
 • Maak het verhuisbedrijf een verhuisplan?
  Om een fijn verloop te hebben van de verhuizing, is een goed plan belangrijk. Goede verhuisbedrijven zorgen er daarom voor dat er een strak en duidelijk verhuisplan klaar ligt. Zo is de taakverdeling duidelijk en weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.
 • Doet het verhuisbedrijf aan kleine en grote verhuizingen?
  De meeste bedrijven kunnen kleine verhuizingen goed aan. Maar wat als je nu te maken hebt met een grote verhuizing? Indien dat het geval is, dan wil je natuurlijk een verhuisbedrijf die ervaring heeft met verhuizingen van dergelijke grootte. Bekijk daarom altijd of een verhuisbedrijf ook grote verhuizingen aankan.
 • Verhuisbedrijf beschikt over het juiste verhuismateriaal
  Als je gaat verhuizen, dan is het belangrijk dat je spullen goed ingepakt worden. Hiervoor heb je goede verhuisspullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan hele stevige dozen of verpakkingsmateriaal voor breekbare objecten. Bij sommige verhuisbedrijven heb je het gemak dat je gelijk bij het bedrijf dergelijk materiaal kunt bestellen. Zo haal je meteen kwalitatieve verhuismateriaal in huis zodat jij je waardevolle goed in kunt pakken.
 • Extra mogelijkheden bespreekbaar maken
  Daarnaast is het ook aan te raden om eens te bekijken welke extra mogelijkheden het verhuisbedrijf je biedt voor, tijdens of na de verhuizing. Heb je moeite met het demonteren van je meubels zodat ze verhuisd kunnen worden? Dan bieden enkele verhuisbedrijven ook het gemak om dit voor je te doen. Voor bepaalde mensen kan het namelijk erg handig zijn als je de mogelijkheid hebt om te regelen dat het verhuisbedrijf ook een helpende hand biedt tijdens het uitpakken van spullen in je nieuwe woning. Heb je bepaalde bijzondere wensen voor tijdens, voor of na de verhuizing? Dan is het aan te raden om dit bespreekbaar te maken met het verhuisbedrijf. In overleg is er namelijk veel mogelijk.

Als je op bovenstaande punten let, dan kun je erop rekenen dat het een soepele verhuizing gaat worden. Een verhuisbedrijf die rekening houdt met dergelijke zaken zal je een fijne verhuistijd bezorgen. Veel succes met het maken van een keuze!

2018-03-22T13:00:52+00:00 22 maart 2018|Geen categorie|

Leave A Comment