|Waar moet u aan denken als u gaat verhuizen?

Waar moet u aan denken als u gaat verhuizen?

Bent u wel is verhuisd? Dan weet u wel hoeveel er bij komt kijken. Tijdens een verhuizing dienen de nodige voorbereidingen worden getroffen. Denk aan het overzetten van uw alles in 1 pakket, het doorgeven van het nieuwe adres en het inlichten van uw energieleverancier. Echter zijn dit nog maar enkele praktische zaken, want ook in en rondom uw oude en nieuwe huis moet er van alles gebeuren. Wat te denken van het inpakken van uw inboedel, het verbouwen in uw nieuwe woning en het netjes achterlaten van uw oude woning. Voornamelijk het verhuizen van interieur kan soms een behoorlijke last op uw schouders zijn. Daarom willen we via dit artikel kort stilstaan waar u aan moet denken als uw meubels gaat inpakken en gereed maken voor vertrek.

Geordend te werk gaan

Het verhuizen is al een klus op zich, maar het wordt pas helemaal zwaar als u geen vaste volgorde aanhoudt of als u geen voorbereidingen hebt getroffen. Eén van die punten is het verslepen van spullen van uw oude naar uw nieuwe woning. Belangrijk is dat uw alle spullen die bij elkaar horen ook bij elkaar houdt, want anders zoekt u zich wezenloos omdat u niet alles heeft geordend. Zorg daarom dat uw spullen niet lukraak in een doos doet of door elkaar in de verhuiswagen doet, maar dat alles gezamenlijk wordt vervoerd.

Zwarte items

Bij het vervoeren van spullen is het raadzaam om een paar extra handjes om hulp te vragen. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van een kast, uw auping bed of een wasmachine. Dit zijn meubelstukken die niet door één persoon kan worden getild. Schroom niet om een vriend, familie of uw buren om bij te springen. Ook is het raadzaam om belangrijke spullen zo op stellen in de verhuiswagen dat u deze zo er weer uit kunt halen bij uw nieuwe woning. Vaak worden zware items achterin de wagen gestopt, omdat die het meeste ruimte in beslag nemen. Zodoende weet u hoeveel er uiteindelijk mee kan en kunt u rekening houden met uw overige interieur.

Inboedelverzekering

En als u toch gaat verhuizen, vergeet dan niet om direct een inboedelverzekering af te sluiten. U moet er toch niet aan denken dat uw spullen beschadigd raken tijdens de rit naar uw nieuwe woning. Interieur kan namelijk worden verplaatst en in aanraking komen met andere spullen. Het is dan niet uitgesloten dat er hier en daar beschadigingen ontstaat. Zorg daarom dat uw inboedel te allen tijden is verzekerend, ook tijdens de verhuizing!

2017-10-25T14:42:34+00:00 25 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment