|Is het verstandig om je tuinmeubelen mee te verzekeren?

Is het verstandig om je tuinmeubelen mee te verzekeren?

Je hebt net nieuwe tuinmeubelen gekocht, blijkt dat er is ingebroken. Hoewel er wellicht weinig uit je woning zelf meegenomen lijkt te zijn, hebben de brutale inbrekers je nieuwe tuinset wel meegenomen. In zo’n geval is niet voor iedereen duidelijk hoe je als woningbezitter gedekt bent door je verzekering. Over het algemeen valt de diefstal van je tuinmeubelen onder je inboedelverzekering. Bij het kopen van tuinmeubelen hoef je zodoende geen extra verzekering af te sluiten om te voorkomen dat je veel geld moet betalen bij diefstal. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen een maximale vergoeding aan de inboedelverzekering zal zitten. Het is raadzaam dit vooraf uit te zoeken.

Speciale tuinverzekering voor tuinmeubelen

Hoewel je bij veel verzekeraars geen extra verzekering af hoeft te sluiten naast je inboedelverzekering, geldt dit niet bij iedere verzekeraar. In sommige gevallen zal je naast je reguliere inboedelverzekering een speciale tuinverzekering moeten afsluiten. Zeker bij prijsvechters is de kans relatief groot dat je een dergelijke verzekering aangeboden krijgt. Met een tuinverzekering worden specifiek de tuinmeubels in je tuinhuisje, op je terras, enzovoorts, gedekt. Lees vooraf in de polisvoorwaarden van je inboedel- of tuinverzekering welke kosten gedekt worden en tot welke waarde je een vergoeding krijgt bij diefstal.

Preventieve maatregelen tegen diefstal

Naast het afsluiten van een verzekering om de schade bij diefstal van tuinmeubelen vergoed te krijgen, kun je zelf ook preventieve maatregelen nemen om inbrekers tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van speciale sloten op de deur van je schutting of tuinhuisje. Of wat te denken van het gebruik van een ketting? Steeds meer mensen leggen hun tuinmeubels vast aan een ketting als zij aan het eind van de avond naar binnen gaan. Zo wordt het inbrekers zo moeilijk mogelijk gemaakt om de nieuwe tuinmeubelen mee te nemen.

2018-02-05T10:26:42+00:00 5 februari 2018|Geen categorie|

Leave A Comment