|Is je tuin verzekerd met een inboedelverzekering?

Is je tuin verzekerd met een inboedelverzekering?

Als je waardevolle spullen in je tuin hebt staan wil je deze natuurlijk verzekeren tegen schade of diefstal. Je tuin meubels zijn meestal wel standaard meeverzekerd met de inboedelverzekering van je woning. Als je meer zekerheid wilt hebben en ervoor wilt zorgen dat je waardevolle spullen goed gedekt zijn kun je hier een aparte tuinverzekering voor afsluiten.

Wat wordt er precies dekt?

Als je verzekeringen goed met elkaar vergelijkt zie je dat er veel verschil zit in het aanbod van de verzekeraars. Vaak wordt bij brand de schade standaard vergoed, maar bij slechte weersomstandigheden is dit niet altijd het geval. Er kan niet alleen schade ontstaan aan tuinmeubelen, gereedschappen en accessoires maar ook aan planten, struiken, bloemen en struiken. Bij sommige verzakeraars is de verzekering zo uitgebreid dat zelfs het wasgoed in de tuin vergoed wordt. Bij andere verzekeraars betaal je ook een eigen risico bij schade aan de tuin en bij sommige verzekeraars is dit niet nodig en wordt alles vergoed.

Bebouwing in de tuin

Bebouwingen in de tuin zijn meestal verzekerd via een opstalverzekering. Het gaat hierbij om een schuurtje, een veranda of een schutting. Als je je tuin gaat laten bebouwen is het verstandig om te kijken wat jouw verzekeraar precies vergoed en of je nog een extra dekking moet hebben.

De waarde van de spullen

Er zijn steeds meer luxe tuinmeubelen te verkrijgen die veel geld waard zijn. Maar als het gaat om tuinmeubelen ben je bij de meeste verzekeraars voor maximaal €1200 per gebeurtenis verzekerd. Er zijn ook verzekeraars waar dit bedrag hoger ligt of geen maximum heeft, maar hier moet je je dus wel goed in verdiepen. Want als je voor €5000-€10.000 aan tuinmeubels hebt is het niet verstandig om je maar voor €1200 te laten verzekeren. Dan moet je namelijk in het geval van diefstal zelf het resterende bedrag betalen.

2017-10-25T14:40:53+00:00 25 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment