|Is je inboedel verzekerd bij waterschade door bijvoorbeeld een waterpomp?

Is je inboedel verzekerd bij waterschade door bijvoorbeeld een waterpomp?

Elk huis is verplicht om voorzien te zijn van een goedwerkende waterpomp. Dit is een pomp die ervoor zorgt dat het water vanuit de bodem omhoog naar het oppervlak kan worden gepompt, doormiddel van het heen en weer bewegen van een zwengel. Vroeger moest men dit met de hand omhoog pompen, tegenwoordig gaat dit geheel automatisch wanneer iemand bijvoorbeeld de kraanknop omdraait.

Waar dient een waterpomp voor?

Een waterpomp voorziet het hele huis van water en zorgt ervoor dat elk huishouden is voorzien van schoonwater. Dit water is heel belangrijk in het huishouden en wordt dan ook veel gebruikt. zo heeft men water nodig om te douchen, voor drinken, om mee te koken, wassen, spoelen en noem maar op. Dat elk huishouden verplicht is om voorzien te zijn van een waterinstallatie snap je wel!

Dekt je inboedelverzekering waterschade?

Maar doordat er veel gebruik wordt gemaakt van al dit water is de kans op een lekkage aanzienlijk hoog. Erg vervelend natuurlijk als er ergens een lek zit dat schade brengt aan je huis of spullen in je huis. Daarom laten de meeste mensen hun inboedel zo goed mogelijk verzekeringen. Dit kunnen zij doen met een inboedelverzekering, deze verzekering dekt de schade aan spullen in je huis. Maar niet elke inboedelverzekering is het zelfde, check daarom goed wat jouw inboedelverzekering wel en niet dekt.

Wat te doen bij waterschade?

Over het algemeen maken inboedelverzekeraars onderscheidt tussen drie soorten waterschades; schade die ontstaat door neerslag, schade die ontstaat door indirecte neerslag of schade die ontstaat door leidingwater. De waterschade die je oploopt door bijvoorbeeld een kapot leiding of een lekkende vriezer, wordt alleen vergoed als je dit zelf niet had kunnen voorkomen en is niet ontstaan uit een achterstallig onderhoud. Bij geval van waterschade is het belangrijk dat je zo snel mogelijk contact op neemt met je verzekeraar, hier leg je een verklaring af en vul je een schadeformulier in. met een schadeformulier kun je de waterschade claimen. Op deze manier kan je verzekeraar goed beoordelen of je recht hebt op een vergoeding en bepaald hij hoog het schadebedrag bedraagt.

2018-02-05T10:41:43+00:00 5 februari 2018|Geen categorie|

Leave A Comment