|Is je inboedel ook verzekerd als je op vakantie bent?

Is je inboedel ook verzekerd als je op vakantie bent?

Stel je gaat op reis of backpacken in het buitenland dan snap je zelf ook wel dat er natuurlijk geen bed in je rugzak past! maar waar moet je dan op slapen? Een hotel is geen optie en op de harde grond slapen ligt niet al te comfortabel! gelukkig kan een luchtbed voor een goede en comfortabele slaapplek zorgen.

‘’help mijn luchtbed en andere spullen zijn gestolen!!’’

Een luchtbed (ook wel luchtmatras of opblaas bed genoemd) is een matras vol geblazen met lucht. Je kunt zelf het lucht in een luchtbed blazen, doormiddel van een pomp. Zodra het luchtbed weer helemaal leeg is kun je dit opvouwen als een klein pakketje, waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen en snel kunt opruimen. Je kan een luchtbed in verschillende maten kopen; in dikte, in breedte, in comfort en in materiaal. Maar stel tijdens je reis worden al je spullen gestolen inclusief je luchtbed en al je andere waardevolle spullen, dit is erg vervelend en je wilt graag je spullen weer terug. Geen zorgen als je inboedel verzekering hebt, worden ook je spullen die uit jouw huis komen vergoed bij schade of diefstal.

Buitenhuisdekking

De meeste verzekeraars bieden je ook de mogelijkheid aan om jouwspullen buiten de deur te kunnen verzekeren. Voor spullen die buiten je huis worden gestolen of beschadigd raken heb je voor vergoeding de aanvullende buitenhuisdekking. Met deze buitenhuisdekking zijn ook alle spullen die zich tijdens de diefstal niet in je huis bevinden ook buiten je huis verzekerd. Deze dekking kun je vaak kiezen als aanvulling bij je inboedelverzekering. Voordat je een buitenhuisdekking afsluit moet je van te voren wel eerst goed checken of de dekking alleen in Nederland geldt of ook wereldwijd. Het is namelijk wel zo handig als je op vakantie gaat naar het buitenland en je hebt een dekking die ook wereldwijd dekt.

2018-02-05T10:35:16+00:00 5 februari 2018|Geen categorie|

Leave A Comment