|Hoe houd je je waardevolle spullen veilig tijdens een verhuizing

Hoe houd je je waardevolle spullen veilig tijdens een verhuizing

De verhuisperiode is er vaak een van chaos en stress. In deze chaos is het lastig om het overzicht te bewaren. Vooral het overzicht over de spullen raakt snel kwijt en vervolgens lijkt alles door elkaar te lopen. Eenmaal aangekomen in het nieuwe huis kunnen spullen misplaatst zijn of zelfs zoek. In andere gevallen kan er door slordigheid zelfs iets kapot zijn gegaan. Vaak omdat er een verhuisploeg wordt in gehuurd is dit niet eens je eigen schuld. Dit is vooral vervelend wanneer het om waardevolle spullen gaat. In dit artikel vind je een aantal maatregelen die je kan treffen om dit te voorkomen.

Verpak spullen goed en veilig

Door je spullen goed in te pakken en te beschermen verminder je de kans al aanzienlijk op schade. Vaak als er een inboedelverzekering is afgesloten op spullen dan beginnen mensen er lakser mee om te gaan. Verstandiger echter is om de schade te voorkomen in plaats van op te lossen. Door het gebruik van goede stevige verhuisdozen verminderd de kans al aanzienlijk. Wanneer je breekbare artikelen ook nog eens verpakt met beschermingsmateriaal en de doos opvult met opvul materiaal zijn de kansen op schade minimaal.

Markeer de dozen

Vaak na het verpakken van spullen in dozen wordt helemaal het overzicht verloren. Door de dozen te markeren is het makkelijker om in de gaten te houden wat waar is. Wanneer er iets fragiels verpakt wordt is het altijd slim om de doos te markeren met ‘breekbaar’. Zo weet iedereen die met de doos in aanraking komt dat ze hier voorzichtig mee moeten zijn. Ook is het handig om de inhoud aan te geven. Op deze manier raak je spullen minder snel kwijt en wordt het makkelijker om zelf de verantwoordelijkheid te nemen over de spullen die veel waarde voor jou hebben.

2019-02-28T14:44:49+00:00 28 februari 2019|Geen categorie|

Leave A Comment