|Handige informatie voor woningeigenaren

Handige informatie voor woningeigenaren

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe woning te kopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan de kosten voor het inschakelen van een notaris of een makelaar. Ook de kosten voor het op laten stellen van een taxatierapport komen vaak voor rekening van de koper bij een woningovername, evenals de kosten voor een bouwkundig rapport. Reden genoeg om je goed voor te bereiden op de aanschaf van een woning! Daarbij dien je vooraf al rekening te houden met bijvoorbeeld een inboedelverzekering, een woonverzekering, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Inboedelverzekeringen vergelijken bespaart geld

Een van de tips die vaak gegeven wordt, is dat het vergelijken van verzekeringen je een aanzienlijke besparing op kan leveren. Dit geldt ook voor inboedelverzekeringen! Op onze website lees je meer over het vergelijken van inboedelverzekeringen bij verschillende verzekeraars. Met een inboedelverzekering dek je alleen de kosten voor schade aan je inboedel. Onder de inboedel verstaan we doorgaans alle voorwerpen die niet vast aan de woning zitten. Naast een inboedelverzekering zal je ook een woonverzekering af moeten sluiten. Een woonverzekering biedt bescherming tegen een brand, wateroverlast, enzovoorts.

Bekijk vooraf hoeveel een verbouwing kost

Tegenwoordig is het niet langer mogelijk om geld bij een bank te lenen voor een verbouwing in je nieuwe woning, bovenop je hypotheek. Iets wat voorheen heel gebruikelijk was, omdat veel mensen niet voldoende spaargeld hadden om de verbouwing zelf te kunnen financieren. Om deze reden is het belangrijk om voor de aanschaf van een nieuwe woning een inschatting te maken van de kosten die een verbouwing van de woning met zich mee zal brengen. Wanneer je zelf niet voldoende spaargeld hebt om deze verbouwing te financieren, kan het verstandig zijn om naar een andere woning te zoeken.

Meer tips over de aanschaf of het inrichten van een woning? Kijk eens op Huisa.nl!

 

2018-04-23T08:57:53+00:00 23 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment