|Behoren deuren en kozijnen tot de dekking van een inboedelverzekering?

Behoren deuren en kozijnen tot de dekking van een inboedelverzekering?

Om te voorkomen dat schade aan elementen binnen je interieur niet vergoed wordt, is het belangrijk om naar de dekking van je verzekeringen te kijken. Veel mensen combineren een inboedelverzekering met een opstalverzekering. Zij weten echter niet precies welke elementen onder de opstal-, of onder de inboedelverzekering vallen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen beide soorten verzekeringen. Dit maakt het makkelijker om je inboedel en woninginterieur op de juiste wijze te verzekeren! Hoe zit het bijvoorbeeld met je deuren en kozijnen in huis?

Losse interieurelementen vallen onder inboedelverzekeringen

Over het algemeen kan gesteld worden, dat alle losse elementen in huis onder de inboedelverzekering vallen. Denk aan de televisie, een losse lamp, enzovoorts. Op het moment dat deze elementen gestolen worden, zal de schade vergoed worden vanuit je inboedelverzekering. Er zijn hierbij een aantal twijfelgevallen op te merken. Soms wordt namelijk gezegd, dat alles wat meegenomen kan worden naar een volgend huis onder deze verzekering valt. Dit zou betekenen dat ook een laminaatvloer onder de inboedelverzekering zou vallen. Sommige verzekeraars rekenen een laminaatvloer echter onder de opstalverzekering.

Opstalverzekering dekt vaste elementen in huis

Alles wat niet onder de inboedelverzekering valt, behoort tot de opstalverzekering. Denk bijvoorbeeld aan de deuren en kozijnen van je woning. Zeker kozijnen zullen niet meegenomen worden naar een volgende woning. Bij een deur is die kans minimaal! De deur zou immers precies het juiste formaat moeten hebben, om ook in je nieuwe woning gebruikt te kunnen worden. Dit maakt dat een deur of kozijn onder de opstalverzekering valt.

Ben je van plan om nieuwe deuren te plaatsen? Kijk op deze website welke mogelijkheden je tegenwoordig hebt. In de polisvoorwaarden van je opstalverzekering vind je tot welke waarde deze deuren en kozijnen gedekt worden bij schade.

 

2018-08-06T10:04:29+00:00 6 augustus 2018|Geen categorie|

Leave A Comment