|Behoren aanbouwprojecten tot de inboedel van een woning?

Behoren aanbouwprojecten tot de inboedel van een woning?

Aanbouwprojecten worden in verschillende soorten uitgevoerd binnen woningen. Denk bijvoorbeeld aan de aanbouw van een nieuwe badkamer of een extra slaapkamer, de aanbouw van een zonwering of veranda, enzovoorts. In dit artikel gaan we dieper in, op hetgeen dat onder de inboedelverzekering van je woning valt. Het is belangrijk om hier vooraf naar te kijken, om te voorkomen dat de kosten voor het herstel van schade of het vervangen van gestolen voorwerpen niet vergoed worden.

Naast een inboedelverzekering wordt vaak aangeraden om een woonverzekering af te sluiten. In sommige gevallen kan een woonverzekering gecombineerd worden met een losse brandverzekering.

Definitie van een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waar alle losse elementen in huis onder vallen. Denk aan de televisie, de eetkamerstoelen, enzovoorts. Ook wanneer je voor een aanbouw kiest in de vorm van een zonwering, dan valt dit normaliter onder de inboedelverzekering. Al is dit, net als bijvoorbeeld een vloer van laminaat, een twijfelgeval. De zonwering zou immers losgehaald kunnen worden, maar is van zichzelf geen los element. Bij sommige verzekeraars valt dit zodoende wel onder de inboedelverzekering, terwijl anderen het onder de woonverzekering rekenen. Ga je zelf een veranda of zonwering plaatsen? Klik hier om meer te weten te komen over de mogelijkheden die je hebt.

Alles wat onder een woonverzekering valt

Zoals eerder beschreven werd, wordt aangeraden om een inboedelverzekering te combineren met een woonverzekering. Alles wat vast zit valt in principe onder de woonverzekering. Denk aan de muren, je dak en dakbedekking, een vaste veranda, enzovoorts. De schade die aan dergelijke elementen wordt aangericht, zal vergoed worden door de verzekeraar waarbij de woonverzekering is afgesloten. Schade kan ontstaan tijdens aanbouwwerkzaamheden, tijdens een brand in huis, door stevig hagel- en regenbuien, enzovoorts.

Tip: lees altijd de polisvoorwaarden van je verzekeringen door, om na te gaan welke schade wel of niet vergoed wordt.

2018-08-06T10:03:14+00:00 6 augustus 2018|Geen categorie|

Leave A Comment